Nya frågeformulär för utvärdering av tinnitus-börda nu validerats på svenska

 

screen-shot-2016-12-20-at-21-57-25

Forskare från STOP i samarbete med läkare från Karolinska sjukhuset, SLOSH och TINNET har översatt på svenska och validerade dessa tinnitus frågeformulär för deras användning på kliniker i Sverige. Detta arbete etablerar en metodisk grund för bedömningen av tinnitus och dess följdsjukdomar.

 

Referens

”Validation of Online Versions of Tinnitus Questionnaires Translated into Swedish”
Karolina Müller, Niklas K. Edvall, Esma Idrizbegovic, Robert Huhn, Rilana Cima, Viktor Persson, Constanze Leineweber, Hugo Westerlund, Berthold Langguth, Winfried Schlee, Barbara Canlon, Christopher R. Cederroth
Front. Aging Neurosci., 22 November 2016 | https://doi.org/10.3389/fnagi.2016.00272

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg