Tinnitus påverkar livskvaliteten – hjälp oss att göra världen tystare

Idag blev jag kontaktad av en kvinna som ville stödja tinnitusforskning eftersom hennes bror hade begått självmord på grund av sitt lidande (enligt hans brev). Tyvärr finns det faktiskt få möjligheter att direkt stödja tinnitusforskning i Sverige.

Hörselskadades Riksförbund (HRF) har en hjälplinje för tinnitusdrabbade och har en länk för donationer, men inget specifikt för tinnitus. Där få man i stället Swisha HRF till 123 900 07 38 och inkludera ”tinnitus” i meddelande. På samma sätt har Hjärnfonden också en donationsavdelning, men tinnitus ingår i ”övriga diagnoser” vilket fins inte in minnesgåva.

Som svar på efterfrågan föreslår Karolinska Institutet att donationer för tinnitusforskning kan överföras till KI’s minnesgåva eller följande BG/PG konto: 5310-6217 med meddelande ”Tinnitus / FYFA”. Dina donationer kommer således direkt att stödja våra forskningsaktiviteter och hjälpa oss att förbättra tinnitusomsorgen.

För 6 år sedan publicerade vi en editorial i Nature Biotechnology (doi: 10.1038/nbt.2736), som rapporterade det mycket lilla europeiska och nationella forskningsstödet för hörselnedsättning och tinnitusforskning (figur nedan).

Medan vi arbetar hårt för att öka medvetenheten om behovet av grundläggande kunskaper om tinnitus, för att utforma effektiva terapier är din hjälp väldigt välkommen! Vänligen stöd oss, tinnitusdrabbade och hjälp oss att göra världen tystare.

0 kommentarer

Relaterade inlägg